غیبب وزیر خارجه روسیه؛ دورنمای توافق ۱+۵ با ایران تاریک‌تر شد

آذوح: وزیران امور خارجه روسیه و چین، بر خلاف همتایان غربی خود در گروه  ۱+۵، در مذاکرات هسته‌ای با ایران شرکت نمی‌کنند.
به گزارش آسوشیتد پرس، تصمیم وزیران امور خارجه روسیه و چین برای عدم شرکت در مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵، امیدها برای به سرانجام‌رساندن مذاکرات تا ضرب‌الاجل ۲۰ ژوئیه را کاهش داده است.
این خبرگزاری که مذاکرات را «ازحرکت‌افتاده» توصیف کرده، غیاب سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه را «پر اهمیت» دانسته است. اخیراً لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه گفته بود که مواضع مسکو در مذاکرات هسته‌ای با ایران با مواضع کشورهای غربی متفاوت است و اتفاق نظری بین رویکرد روسیه و غرب بر سر معامله نهایی با ایران وجود ندارد.
روسیه نا‌امید از توافق
درحالیکه مذاکرات ایران در پرتوی حوادث اخیر خاورمیانه دیگر بر خلاف گذشته در سرتیترهای خبری رسانه‌های بین‌المللی جای ندارد، چهار وزیر امور خارجه آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس در وین حضور خواهند یافت تا مستقیماً با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، بر سر شرایط توافق احتمالی بر سر برنامه هسته‌ای مذاکره کنند.
در این میان، سرگئی لاوروف  مشغول سفر به کشورهای آمریکای لاتین است و در نهایت، روز ۱۵ ژوئیه در اجلاس قدرت‌های اقتصادی نوظهور در برزیل شرکت کند. یکی دیگر از شرکت‌کنندگان این اجلاس چین خواهد بود.
مذاکرات ایران در پرتوی حوادث اخیر خاورمیانه دیگر در سرتیترهای خبری رسانه‌های بین‌المللی جای ندارد
مهم‌ترین اختلاف بین ایران و غرب در رسیدن به توافق هسته‌ای، میزان توان غنی‌سازی این کشور بوده است. به گزارش خبرگزاری «ای.بی.سی»، ولادیمیر اوزیف از سوی اتحادیه کشورهای مشترک المنافع گفته است که پافشاری واشنگتن بر اینکه ایران تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم را تعطیل کند و برای رسیدن به توافق هسته‌ای بر سر برنامه موشکی خود نیز به مذاکره بنشیند، از چارچوب پیش‌بینی‌شده برای این گفت‌و‌گوها تجاوز می‌کند. او ادامه می‌دهد که ایالات متحده می‌خواهد مذاکرات «طولانی و دردناک» باشند، تا بتواند هرچه بیشتر به نفع خود تحریم‌ها علیه ایران را پابرجا نگاه دارد.
    یک مقام رسمی سابق وزارت امور خارجه آمریکا گفته غیاب لاوروف به معنای نومیدی روسیه از رسیدن به توافق تا ۲۰ ژوئن است.
به گزارش «ای.بی.سی»، دیپلمات‌های آگاه از جریان مذاکرات معتقدند که آمریکا و روسیه هر دو به دنبال دستیابی به توافق‌نامه هستند، اما خواسته‌های آمریکا از ایران به مراتب بیشتر از آن چیزی است که روسیه برای رسیدن به توافق لازم می‌داند. با این حال، یک مقام رسمی سابق وزارت امور خارجه آمریکا به این خبرگزاری گفته است که غیاب لاوروف به معنای نومیدی روسیه از رسیدن به توافق تا ۲۰ ژوئن است، اما اگر چنین توافقی نزدیک به نظر برسد، قطعاً لاوروف خود را به وین خواهد رساند.
«توافق آمریکا با ایران سودمند است»
با این حال، در پی بحران‌های اخیر در عراق، افغانستان و فلسطین، برخی کارشناسان رسیدن به توافق با ایران را برای ایالات متحده سودمند دانسته اند.
روزنامه «واشنگتن‌پست» در تحلیلی که دیروز، جمعه ۱۱ ژوئیه منتشرکرد، توافق هسته‌ای بین آمریکا و ایران را برای عراق  «نجات‌بخش» دانسته است. به باور کارشناسان این روزنامه، شکست مذاکرات در وین «تنها به گزینه‌های نامطلوب» راه خواهد برد.
به باور آنها، معامله با ایران به معنای تقویت موضع ایران در منطقه و در نتیجه تضعیف بیشتر داعش، و همچنین کشاندن بشار اسد، متحد ایران، به جنگ با «دولت اسلامی» خواهد بود. همچنین آنها از منافع مشترک آمریکا و ایران در «افغانستان» سخن گفته اند و هشدار داده اند که شکست مذاکرات به تضعیف دولت میانه‌روی حسن روحانی خواهد انجامید و تهدیدها برای اسرائیل را افزایش خواهد داد.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn