وزیر نیروی ایران: ۳۵ سال طول می‌کشد طرح‌هایمان را تمام کنیم

آذوح: حمید چیت‌چیان وزیر نیروی ایران گفته که این وزارتخانه ۸۵۰ طرح در دست اجرا دارد و برای تمام کردن این طرح ها به ۱۵۰ میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا، آقای چیت‌چیان گفته که "اگر در سال‌های آینده هزینه ها افزایش نداشته باشد بیش از ۳۵ سال طول می کشد تا ما بتوانیم طرح های در دست اجرا را تکمیل کنیم."
دولت در تکمیل پروژه های آب و برق مقادیر زیادی به پیمانکاران بدهکار است و نتوانسته بدهی خود را بپردازد.
دلیل اصلی ناتوانی دولت در بازپرداخت بدهیها، پایین بودن قیمت آب و برق عنوان شده است. دولت می‌گوید که هزینه تولید برق در داخل به ازای هر کیلووات ساعتی ۶۸ تومان است اما آن چیزی که از فروش برق به مشترکان به دست می‌آید حدود ۵۰ تومان برای هر کیلووات ساعت است.
با وجود اجرای برنامه حذف یارانه ها و افزایش قیمت برق، هنوز دولت نتوانسته هزینه ها را با درآمدها سر به سر کند.
بنابر گزارش‌ها، وزارت نیرو بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان به بخش های غیردولتی بدهی دارد و تلاش ها برای پرداخت این بدهی تاکنون بی نتیجه بوده است.
دولت بارها تلاش کرده تا در ازای بدهی خود، تعدادی از نیروگاه‌ها و شرکت‌های دیگر مرتبط را به طلبکاران واگذار کند اما این برنامه موفقیت چندانی نداشته است.
برخی کارشناسان می‌گویند که با وجود بدهی سنگین وزارت نیرو به پیمانکاران، دولت بدون کمک بخش خصوصی امکان اجرای طرح‌های توسعه آب و برق را نخواهد داشت.
وزیر نیرو گفته که "بخش خصوصی و شرکت‌های غیردولتی ظرفیت های بالایی دارند و ناچار هستیم از توانمندی بخش خصوصی در این راه مشارکت بگیریم."
در پی بروز رکود شدید اقتصادی در دو سال گذشته، دولت ناچار شده بودجه بخش عمرانی را به شدت کاهش دهد. علاوه بر این، تحریم های بین المللی مشکلات جدی در فروش نفت و انتقال درآمدهای نفتی ایجاد کرده است.
آقای چیت‌چیان گفته که "شرایط کشور طوری است که محدودیت منابع، تحریم‌ها و گستردگی نیازهای مردم، وظیفه ما را سنگین کرده است."
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn