«هزینه اینترنت در ایران: دو برابر افغانستان، ٣۵٠٠ برابر ژاپن»
- توضیحات
- منتشر شده در جمعه, 14 شهریور 1393 08:58
آذوح: برنامه پنجم توسعه ایران که یک سال دیگر تا پایان آن باقی مانده است، پیشبینی کرده بود که این کشور از نظر سرعت اینترنت به رتبه دو در منطقه برسد اما اکنون نه تنها ایران از نظر سرعت اینترنت رتبه آخر منطقه را از آن خود کرده است بلکه قیمت اینترنت در ایران دو برابر افغانستان و بیشتر از سه هزار و ۵٠٠ برابر ژاپن است.
ایران در مورد میانگین سرعت اینترنت، رتبه ١۶٩ را از میان ١٩٢ کشور جهان دارد.
روزنامه شهروند روز پنجشنبه ۱۳شهریور نوشت: «براساس گزارش سالانه وبسایت نتایندکس درباره میانگین سرعت اینترنت در کشورهای مختلف، ایران رتبه ١۶٩ را از میان ١٩٢ کشور جهان از آن خود کرده است.»
براساس گزارشها، «کمترین سرعت اینترنت در جهان متعلق به چند کشور آفریقایی مانند لیبی و اریتره و برخی از کشورهای آمریکای جنوبی مانند کوباست. از این میان ایران رکورددار کمترین سرعت اینترنت در خاورمیانه نیز بهشمار میرود و افغانستان و لیبی در جایگاههای بالاتر از ایران دستهبندی شدهاند.»
بهگفته نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات ایران «کف دسترسی به اینترنت در جهان دو مگابایت بر ثانیه است و سقف این سرعت ٢٠ مگابایت در ثانیه بهشمار میآید اما پهنای باند اینترنت در ایران تنها یک کیلوبایت در ثانیه است.»
ایران از لحاظ قیمت دسترسی به اینترنت نیز یکی از گرانقیمتترین کشورهای جهان بهشمار میآید. چندی پیش مرکز پژوهشهای مجلس با انتشار گزارشی اعلام کرد که خدمات اینترنتی در ایران با ٢۵برابر قیمت اولیه به دست کاربران خانگی میرسد.
موضوع افزایش سرعت اینترنت در ایران این روزها با مخالفت نیروهای سنتی نیز روبهرو شده است.
روز ششم شهریور اعلام شد که کمیسیون فرهنگی مجلس ایران محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات را فراخوانده تا درباره پیامدهای افزایش پهنای باند و سرعت اینترنت توضیح دهد، اما از توضیحات وی قانع نشده است. نصرالله پژمانفر، عضو این کمیسیون گفت اگر این روند ادامه یابد وزیر ارتباطات استیضاح خواهد شد.
آیتالله ناصر مکارم شیرازی، از مراجع دینی شیعه، روز سوم شهریورماه در پاسخ به یک استفتاء ارائه خدمات اینترنت پرسرعت در ایران را برخلاف شرع و موازین اخلاق دینی دانست.
در این استفتاء ازجمله «آسیبهای» خدمات اینترنت پرسرعت چنین عنوان شده بود: «دسترسی آسان به مطالب، فیلمها و عکسهای ضداخلاقی و ضدانسانی، شایعهپراکنی و فتنهانگیزی، تضعیف بنیان خانواده، جاسوسی و فروش اطلاعات محرمانه کشور و خانوادهها و امثال آن.»
وزیر ارتباطات در پاسخ به این نگرانیها اعلام کرد که بخش ارسال عکس و تماس تصویری تا زمان تهیه «پیوست فرهنگی» مسدود است.