'دستگیری یک تبعه اوکراینی به خاطر اقدام به خرابکاری در نیروگاه اتمی بوشهر'
- توضیحات
- منتشر شده در دوشنبه, 17 شهریور 1393 22:34
آذوح: در صورتی که خبر روزنامه همشهری صحت داشته باشد، حکایت از آن دارد که یکی از متخصصان شرکت "روس اتم" کوشیده در تاسیسات نیروگاه اتمی بوشهر خرابکاری کند
روزنامه همشهری چاپ تهران در گزارشی راجع به خرابکاری در تاسیسات هسته ای ایران، از دستگیری "یکی از متخصصان اوکراینی وابسته به پیمانکار روس" به خاطر "اقدام به خرابکاری" در نیروگاه اتمی بوشهر خبر داده است.
این خبر، در شماره ۱۵ شهریور (۷ سپتامبر) روزنامه همشهری و در کلیک متن گزارشی منتشر شده که حاوی مصاحبه اختصاصی همشهری با اصغر زارعان، معاون امنیت سازمان انرژی اتمی ایران است، ولی مشخص نیست که منبع خبر، آقای زارعان بوده یا خیر.
پیمانکار روس نیروگاه اتمی بوشهر، شرکت "کلیک روس اتم" است. در صورتی که خبر روزنامه همشهری صحت داشته باشد، قاعدتا حکایت از آن دارد که یکی از متخصصان روس اتم کوشیده در تاسیسات نیروگاه راه اندازی شده توسط همین شرکت خرابکاری کند.
اصغر زارعان در گفتگو با همشهری، همچنین از سایر موارد خرابکاری در تاسیسات هسته ای ایران و از جمله "کشف مواد منفجره در تابلوی برق سایت فوردو و خرابکاری در سیستم کمپرسور آب سنگین اراک" خبر داده ولی توضیح بیشتری نداده است.
وی تاکید کرده که در در سال ۱۳۹۲،"۴ یا ۵ مورد" خرابکاری در تاسیسات هستهای ایران انجام شده و تازه ترین نمونه چنین خرابکاریهایی هم سه هفته پیش و در تاسیسات غنیسازی ایران انجام گرفته که "شناسایی و خنثی شده است".
آقای زارعان گفته است: "سرویسهای اطلاعاتی غرب با جمعآوری اطلاعات، از نیازهای ما مطلع میشدند و میدانستند مثلا چه تجهیزاتی را باید تهیه کنیم."
"سرویس های اطلاعاتی غرب... در مسیر تأمینکنندگان قطعات هستهای ایران قرار میگرفتند و پیش از آنکه قطعه به ایران منتقل شود، به ایالت نیومکزیکوی آمریکا منتقل میشد و در مرکزی به نام سندیا لب (Sandia Lab) ظریفترین و پیچیدهترین کارهای ممکن روی قطعه را انجام میدادند و سپس قطعه را به ایران میفرستادند"
اصغر زارعان، معاون امنیت سازمان انرژی اتمی ایران
وی ادامه داده: "[این سرویس ها] در مسیر تأمینکنندگان قطعات هستهای ایران قرار میگرفتند و پیش از آنکه قطعه به ایران منتقل شود، به ایالت نیومکزیکوی آمریکا منتقل میشد و در مرکزی به نام سندیا لب (Sandia Lab) ظریفترین و پیچیدهترین کارهای ممکن روی قطعه را انجام میدادند و سپس قطعه را به ایران میفرستادند."
ظاهرا اشاره آقای زارعان، به آزمایشگاه های ملی سندیا (کلیک Sandia National Laboratories) وابسته به وزارت انرژی آمریکاست که در زمینه های مرتبط با انرژی (از جمله انرژی هسته ای) و صنایع دفاعی تحقیقات می کند.
معاون حفاظت و امنیت هستهای سازمان انرژی اتمی، هفته پیش نیز به خبرگزاری آسوشیتدپرس کلیک گفته بود که ایران، تلاش های خارجی برای خرابکاری در تاسیسات هسته ای خود و جاسوسی از این تاسیسات را خنثی کرده است.
آقای زارعان گفته بود که این تلاش ها، از طریق اقدامات سرویس های اطلاعاتی بیگانه برای استخدام متخصصان هسته ای ایران و خرابکاری در تاسیسات اتمی از طریق ارسال تجهیزات معیوب صورت گرفته است.
این مقام ایرانی، تجهیزاتی را به خبرنگاران آسوشیتدپرس نشان داده که به گفته وی در برخی کشورهای غربی و آسیایی تولید شده اند و با هدف خرابکاری در تاسیسات هسته ای به ایران فرستاده شده اند.
اظهارات فوق، در جریان بازدید گروهی از خبرنگاران آسوشیتدپرس از سازمان انرژی اتمی ایران در تهران عنوان شده بود.