فلیترینگ وبسایتهای خبری غیرمجاز، حاشیه ساز شد
- توضیحات
- منتشر شده در پنج شنبه, 20 شهریور 1393 16:07
آذوح: اعلام آغاز فیلتر کردن وبسایتهای خبری بدون مجوز در ایران، انتقادات و مخالفتهایی را برانگیخت.
به گزارش خبرگزاریهای ایران، به دنبال آغاز فیلتر کردن وبسایتهای خبری بدون مجوز در ایران، برخی از رسانه های نزدیک به محافظهکاران در ایران، ضمن مخالفت با این اقدام وزارت ارشاد، آن را گامی برای محدود کردن رسانههای منتقد دولت عنوان کردند.
هفته گذشته، حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد ایران اعلام کرد که وبسایتهای خبری بدون مجوز فیلتر میشوند. او یکی از دلایل این کار را جلوگیری از «تولد شبنامههای الکترونیکی» عنوان کرد. وزارت ارشاد اعلام کرد که این اقدام بر اساس ماده ۷ قانون مطبوعات انجام میشود.
اما از سوی دیگر، خبرگزاری مهر در گزارشی اعلام کرد که برخی از وبسایتهای بدون مجوز نزدیک به اصلاحطلبان یا طرفداران دولت، مانند آفتاب نیوز، تدبیر و امید، سلام نو، جمهوریت، نواندیش، جماران، و انصاف نیوز مسدود نشدهاند در حالیکه وبسایتهای منصوب به اصولگرایان فلیتر شدهاند.
معاون قضایی دادستان کل و دبیر کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نیز اعلام کرد که وزارت ارشاد و هیات نظارت بر مطبوعات نمیتوانند به طور مستقیم با سایتهای خبری بدون مجوز برخورد کنند و فقط میتوانند تخلفات را به مراجع قضایی اعلام کنند.
وزارت ارشاد به گفته علی مطهری نماینده مجلس و عضو هیات نظارت بر مطبوعات، به سایتهای خبری مهلت داد تا مجوز فعالیت خود را به دست بیاورند. به گفته او این مهلت دو بار تمدید شد اما با پایان یافتن زمان آخرین مهلت اعلام شده، تصمیم به مسدود کردن وبسایتهای بدون مجوز گرفته شد. علی مطهری گفت که خبرگزاریها وبسایتهای شناخته شده بسیاری مانند بسیاری مانند فارس، تسنیم، رجا، تابناک و خبرآنلاین در همان مهلت قانونی اقدام به ثبتنام کردند.
از سوی دیگر، خبرگزاری ایسنا در گزارشی، فیلترکردن گزینشی وبسایتهای خبری بدون مجوز و اینکه سایتهای حامی دولت مسدود نشدهاند را رد کرده است. به نوشته این خبرگزاری، دست کم سه سایت خبری روحانینیوز، شریان و لحظهآنلاین، از وبسایتهای حامی دولت مسدود شدهاند.
در عین حال علی مطهری اعلام کرد که اگر گردانندگان وبسایتهای خبری برای دریافت مجوز از وزارت ارشاد اقدام کنند، فیلتر شدن سایت آنها متوقف میشود.