برنامه‌ی هسته‌ای، ایران را به کدام سو می‌برد/ آغاز نشست مسقط

آذوح: مذاکرات ١٠ ساله‌ی هسته‌ای ایران با گروه ١+٥ بر سر ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم و چگونگی رفع تحریم‌ها به مراحل پایانی خود نزدیک می‌شود.
نشست سه جانبه‌ی کری، اشتون و ظریف بر سر برنامه‌ی هسته‌ای حکومت اسلامی ایران در پایتخت عمان در حال برگزاری است.
این مذاکرات بخشی از آخرین تلاش‌ها برای رسیدن به توافقی جامع و نهایی بین ایران و کشورهای ۵+۱ قبل از پایان ضرب‌العجل سوم آذرماه تلقی می‌شود.
شبکه‌ی المیادین گزارش داد که پیش از مذاکرات سه جانبه، اشتون و ظریف پشت درهای بسته دیدار کردند.
وزیر خارجه ایران در آغاز دیدارها گفته است که میان دیدگاه‌های دو طرف در خصوص حجم برنامه غنی‌سازی و نحوه برداشتن تحریم‌ها هنوز فاصله وجود دارد.
دولت عمان نیز هدف از برگزاری چنین نشستی در روزهای یک‌شنبه و دوشنبه را نزدیکی دیدگاه‌های طرفین عنوان کرده است.
در صورت عدم توافق، تحریم‌های گسترده‌تر اقتصادی علیه دولت ایران اعمال خواهد شد.
ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم، تعداد سانتریفیوژها و نیز جدول زمانی و چگونگی رفع تحریم‌های از مسائل عمده‌ی مورد اختلاف در نشست مسقط می‌باشد.
در این ارتباط، اولی هاینونن، معاون سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته: ایران سانتریفیوژهایی ٥ برابر پیشرفته‌تر از آنچه قبلا تصور می‌شد در اختیار دارد که سیر ساخت سلاح اتمی توسط ایران را هموار کند.
پیشتر نیز موسسه‌ی علوم و امنیت بین‌الملل آمریکا(ISIS) در خصوص نقض توافق هسته‌ای موقت با تزریق گاز اورانیوم از سوی حکومت ایران هشدار داده بود.
آغاز نشست مقدماتی عمان برای دیدار کشورهای ١+٥ در اواخر ماه جاری، زیر سایه‌ی تحولات داخلی کشورهای ایران و آمریکا قرار دارد.
خبرگزاری خانه ملت گزارش داده که بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس اسلامی ایران از مذاکره‌کنندگان هسته‌ای خواستند در گفتگو ها "از عزت و اقتدار ایران" دفاع کنند.
رادیو فردا به نقل از وب‌سایت ال‌مونیتور اعلام کرد: علی‌اکبر ولایتی، مشاور ارشد علی خامنه‌ای در امور بین‌المللی نیز ممکن است به مذاکرات ‌پیوند..
این موضوع را هیچ منبع رسمی تائید نکرده است.
در آمریکا نیز با پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره، شانس دستیبابی به توافق روبه کاهش است و در این زمینه نیز خبرگزاری نیمه‌رسمی فارس از ممانعت جمهوریخواهان با "توافق بد" خبر داد.
این منبع به نقل از روزنامه‌ی اسرائیلی "هیوم" نوشته که لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه آمریکا از کارولینای جنوبی از توافق بد با ایران جلوگیری خواهد کرد.
گراهام می‌گوید که بزرگترین بازندگان، بعد از انتخابات میاندوره‌ای، حماس، حزب‌الله و برنامه هسته‌ای ایران هستند و سنا توافقی را که به ایران حق غنی‌سازی بدهد، بلوکه می‌کند.
پرونده‌ی هسته‌ای ایران تابستان ٨١ در جریان گزارشات سازمان مجاهدین خلق ایران آغاز گردید و یک سال بعد وزیران خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان خواستار پذیرش پروتکل الحاقی از سوی ایران شدند.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn