بازداشت بیش از ۱۵ جوان عرب احوازی

آذوح: روز دوشنبه ۱۹ آبان‌ماه (۱۰ نوامبر سال ۲۰۱۴) حدود ساعت ۲۱ شب بوقت محلی احواز، نیروهای اطلاعات با حمله به منزلی در کوی شکاره شهر احواز بیش از ۱۵ تن از جوانان عرب احوازی را بازداشت کردند.
بنا به اطلاع گروه خبری ـ تحلیلی تبریز سسی، فعالان حقوق بشر احوازی گزارش داده‌اند این جوانان طی مشارکت در مجلس آموزش قرائت قرآن بازداشت شده‌اند.
در میان بیش از ۱۵ جوان عرب بازداشت شده، تاکنون نام اکثریت آنها توسط فعالان حقوق بشر گزارش شده است که عبارتند از:
    حسن حزباوی
    غضبان بیت صیاح
    نصار سیلاوی
    ابونصار تیماس
    نصار تیماس
    امین ساعدی
    عقیل ساعدی
    سید جاسم آلبوشوکه (ابوقاروق)
    ابومسعود بدوی
    ابوعلی حزباوی
    محمد ناصری
    ابو امجد الحیدری
دو فرد مسن نیز با نام‌های ابوامین ساعدی و ابومنصور ساعدی نیز همراه با جوانان بازداشت شدند. این دو فرد بازداشت شده بدلیل سن بالای آنها دقایقی پیش از تحریر این خبر، آزاد شدند.
جوانان عرب احوازی از دیرباز به دلیل ممنوعیت آموزش زبان عربی به آموزش قرآن به عنوان وسیله‌‌ای جهت آموزش زبان عربی اهتمام می‌ورزیدند. درپی گرایش سیاسی جوانان به مذهب تسنن به منظور رهایی از هرگونه اشتراک مذهبی با مرکز، رویارویی جمهوری اسلام ایرانی با جوانان عرب جنبه فرقه‌ای یافته است. در همین راستا طی روزهای آخر دهه اول محرم امسال، جمهوری اسلامی با ادعای برافراشته شدن پرچم داعش در شهر حمیدیه موجی از حساسیت‌های فرقه‌ای را در شهرهای احواز براه انداخته و شماری از فعالان سیاسی و مذهبی شهر حمیدیه را بازداشت کرد.
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn