کاخ سفید: اوباما طرح تازه سنا درباره مذاکرات اتمی را وتو خواهد کرد
- توضیحات
- منتشر شده در یکشنبه, 10 اسفند 1393 17:25
آذوح: باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا طرحی که به تازگی به سنای آمریکا آمده و به کنگره اجازه می دهد در مورد توافق نهایی احتمالی آمریکا و شرکایش در گروه ۱+۵ با ایران اعمال نظر کند، در صورت تصویب، وتو خواهد کرد.
این مطلب را کاخ سفید روز شنبه اعلام کرد. برنادت میهان، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت رئیس جمهوری قبلا در این مورد که اکنون زمان مصوبه های جدید در مورد ایران نیست، به روشنی سخن گفته است.
خانم میهان گفت: «اگر این طرح به رئیس جمهوری برسد، او آن را وتو خواهد کرد.»
طرح «قانون بازنگری توافق اتمی ایران» که روز جمعه در سنا مطرح شد، خواستار آن می شود که متن هرگونه توافق اتمی با ایران طی ۵ روز پس از توافق نهایی به کنگره فرستاده شود. این طرح همچنین آقای اوباما را از تعلیق و یا نادیده گرفتن تحریم های مصوب کنگره به مدت ۶۰ روز پس از رسیدن به توافق، منع می کند.
خانم میهان گفت ایالات متحده باید به مذاکره کنندگان ما بهترین فرصت برای رسیدن به موفقیت را بدهد، به جای آنکه تلاش های آنها را پیچیده کند.
سناتور جمهوریخواه، باب کورکر، یکی از قانونگذارانی که از این طرح دو حزبی حمایت کرده است، گفت: این باعث تاسف است که رئیس جمهوری احساس می کند که فقط اوست که از جانب شهروندان این کشور سخن می گوید.
او روز جمعه گفته بود طرح «قانون بازنگری توافق اتمی ایران» اجازه یک بررسی «مسوولانه» را می دهد و به کنگره امکان می دهد که توافق نهایی را تایید یا رد کند، پیش از آنکه دولت بتواند تحریم ها علیه ایران را بردارد.
باراک اوباما پیشتر نیز اعلام کرده بود که در حالی که مذاکرات در جریان است، هرگونه مصوبه کنگره در مورد پرونده اتمی ایران را وتو خواهد کرد.
طرح اخیر در حالی مطرح شده است که مذاکره کنندگان ایران و ایالات متحده قرار است از روز دوشنبه، گفت و گوهای خود در سوئیس را از سر بگیرند. دور پیشین گفت و گوها هفته گذشته در حالی پایان یافت که طرفین از پیشرفت قابل توجه در مذاکرات خبر دادند.
باب منندز، سناتور دموکرات و از اعضای ارشد کمیته روابط خارجی سنا و رئیس پیشین این کمیته و همچنین باب کورکر سناتور جمهوریخواه و رئیس کنونی این کمیته، از پیشنهاد دهندگان اصلی این طرح هستند.
منندز از مشوقان اصلی تشدید تحریمها علیه ایران گفت که امنیت ملی آمریکا ایجاب میکند که هرگونه توافقی برای جلوگیری از تولید سلاحهای هستهای در ایران با مجوز کنگره این کشور نهایی شود.